Bijen in nood

Het gaat al jaren slecht met de bijen. Wereldwijd. Maar vooral in Nederland schijnt het probleem groter te zijn dan in andere delen van de wereld. Tijd dus om daar eens aandacht aan te schenken. Overigens is 2012 uitgeroepen tot het jaar van de bij. En dat zal heus geen toeval zijn.

Jos Gubbels, de voorzitter van volkstuincomplex Plaswijk, in Breda, vroeg daar, tijdens een vergadering van het Hoofdbestuur van de Bredase Amateur Tuinder (BAT), aandacht voor. Door Jos kwamen wij op het idee om na te denken over het houden van bijen op de tuinen van Overkroeten.

In dit eerste filmpje over dit onderwerp zie je hoe we een start maken met het plan om bijen te gaan houden op de tuin. Het idee is geboren. Nu gaan we kijken of er een plek voor zo’n bijenkot te vinden is op onze tuin en moeten we onze medetuinders gaan polsen over dit idee.

9 gedachten over “Bijen in nood”

 1. Hey Roeland,

  ik vond het supergaaf om deze film te bekijken. Heel leuk in elkaar gezet.
  Zeer onderhoudend en duidelijk qua informatie. Ik zou er bij zelf imsker van willen worden.

  Groetjes Desiree

 2. Lijkt me een nuttig en leerrijk plan om ook bij ons complex bijen te houden.
  Ook ik ben benieuwd of er meer animo is hiervoor?

  Groetjes Bruce

 3. Wat een schitterend/ onderhoudend/duidelijk verhaal met filmpje over onze vliegende vrienden. echt een promotie voor het hpoudenVan bijen op een tuinen complex.Wat bij jullie niet zou misstaan is het plaatsen van een Weissenseifer-HangekorbVraag maar bij Jos na.Zelf bijenhouder in etten-leur op een tuinencomplex

  1. Dank voor de tip. Dit is een erg leuk ding. Ik heb zojuist even geGoogleld en er een foto van gevonden. Die zal ik zo op de site zetten voor de duidelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *