De werkochtend van 1 Juni 2013

mand

Vandaag voltrok zich de werkochtend van 1 Juni 2013. Het was wat fris, voor de tijd van het jaar, maar niet minder gezellig

bij elkaar

rabarber cake

Een van de zaligheden van zo’n werkochtend is dit. Rabarber cake van Jettie. Het recept vind je onderaan dit artikel. Marjon en Guido hadden voor de koffie, thee en koek gezorgd en zo weten we van een werkochtend een feestje te maken en ook nog eens ons complex op te schonen.

werken

Marjon Hoff zorgde voor een heerlijke pan soep, met ingrediënten uit de tuin, om de ochtend mee af te sluiten. En nu is het wachten tot de volgende werkochtend die op 6 Juli zal vallen. Dan wordt er ook uitgebreid op de tuin gekookt.

Het recept voor de rabarber cake van Jettie.
Het recept kwam ik tegen op eenvoudigleven.blogspot.nl. Ik heb de hoeveelheden wat aangepast omdat ik het als plaatcake bak (vorm van 40 x 28 cm – daar snij ik ongeveer 24 stukken van).

Rabarbercake
250 gram boter of margarine op kamertemperatuur
250 gram suiker
4 eieren
250 gram zelfrijzend bakmeel

Voor de vulling:
750 gram gewassen en in stukjes gesneden rabarber
suiker naar smaak
2 volle eetlepels custard

Warm de oven voor op 150 graden.

Maak een cakebeslag door de boter en de suiker te mixen. Je voegt er één voor één de eieren aan toe terwijl je goed blijft mixen. Als het beslag licht en luchtig is roer je er het bakmeel door. Doe het beslag in een ingevette taartvorm.

Schud de rabarber, suiker en custard door elkaar en leg het rabarbermengsel op het beslag.

Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak hem in 1 uur en 15 minuten gaar.

Ik vind het lekker met slagroom erop, maar zonder kan natuurlijk ook!

groetjes, Jettie

Hieronder nog wat nagezonden foto’s van deze werkochtend van Tika Rozendaal

IMG_5878 IMG_5883 IMG_5876

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *