Algemene Leden Vergadering 2013

alv 161213

Op Maandagavond 16 December 2013 hielden we onze Algemene Leden Vergadering van 2013. De avond verliep zoals gebruikelijk en daarom noem ik alleen de belangrijke punten even op die vanavond ter tafel kwamen.

Om te beginnen hadden we een triest bericht. De vrouw van Piet van de Klundert is overleden. We staan hier met z’n allen even bij stil en tekenen met elkaar de rouwkaart die Marjon voor Piet heeft meegebracht.

Piet Voogd kondigde aan dat hij dit jaar wil stoppen met het penningmeesterschap en het secretariaat. Hij heeft dit tien jaar lang gedaan en vindt het nu tijd worden om deze post over te dragen aan een ander lid. Dat is even schrikken want Piet is al jaren de spil op ons tuincomplex. Hij is de man die alles overzag en ook wist hoe hij het op moest lossen. We hopen dat een vervanger voor Piet snel gevonden is. Marijke bedankt aan het eind van de vergadering het bestuur (lees Piet) voor alle goede zorgen.

De aardappelen moeten dit jaar op een wisselperceel van vier vakken in het derde vak gepoot worden. Dat is linksvóór gemeten vanaf het tuinpad. Voor een wisselperceel van drie vakken moet het middelste vak voor de aardappelen gebruikt worden. Bij twijfel kun je ook even op het kaartje in het mededelingenbord aan het tuinhuis op de Terp kijken.

Voor de werkochtenden zal in het komend jaar gekeken worden naar ander onderhoud dan alleen het onkruid op de Terp. Toon stelt voor om de paden opnieuw te gaan betegelen. We kunnen elke werkochtend een stuk doen wat voor één ochtend te behappen valt. Aan het eind van het jaar zouden we dan het hele complex rond kunnen afwerken. Thomas (Chomiki) stelt voor om met de trekker een keer langs te komen met een berg scherp zand. Dat scheelt enorm in de prijs van zand bij een bouwmarkt.

Het is de bedoeling dat leden om beurten de koffie, thee en koek gaan verzorgen voor de werkochtenden. We gaan bekijken of het mogelijk is om dat in het tuinhuis te doen waar nu stromend water aanwezig is en een keukenblokje.

Tijdens de rondvraag komt het onderwerp ‘rotzooi op de tuinen’ weer ter sprake. Op sommige tuinen blijkt het een behoorlijke puinhoop te zijn. Een aantal tuinders storen zich daar aan en het bestuur gaat daarom kijken of we de regels strikter moeten gaan handhaven.

alv 161213-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *